«Κάντε κάτι πριν να είναι πολύ αργά»

Κραυγή αγωνίας για της γυναίκες αθλήτριες στο Αφγανιστάν

«Κάντε κάτι πριν να είναι πολύ αργά». Κραυγή αγωνίας από την Σαμίρα Ασγκάρι, το πρώτο μέλος της ΔΟΕ από τη χώρα της, το Αφγανιστάν, 2018.

Η Ασγκάρι κάλεσε τις ΗΠΑ να βοηθήσουν στην απομάκρυνση των κορυφαίων γυναικών αθλητών και προπονητικών στελεχών της χώρας μετά την κατάληψη της χώρας από τους Ταλιμπάν.

«Οι γυναίκες αθλήτριες, οι προπονητές και οι συνοδοί τους στο Αφγανιστάν χρειάζονται τη βοήθειά σας, πρέπει να τους βγάλουμε από τα χέρια των Ταλιμπάν. Κάντε κάτι πριν να είναι πολύ αργά», έγραψε η 27χρονη στο Twitter, επισυνάπτοντας την ομοσπονδία μπάσκετ των ΗΠΑ, την Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή Επιτροπή των ΗΠΑ και τον πρέσβη των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν.

Κατά τη διάρκεια της κυριαρχίας τους 1996-2001, καθοδηγούμενοι από τον ισλαμικό νόμο, οι Ταλιμπάν απαγόρευσαν στις γυναίκες να εργάζονται.

Τα κορίτσια δεν επιτρεπόταν να πηγαίνουν στο σχολείο και οι γυναίκες έπρεπε να φορούν μπούρκα για να βγουν έξω, και στη συνέχεια μόνο όταν συνοδεύονται από έναν άντρα συγγενή.

Οι Ταλιμπάν, παρόλα αυτά, δήλωσαν ότι θα σεβαστούν τα δικαιώματα των γυναικών στο πλαίσιο του ισλαμικού νόμου.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.