Play-off: ο ΠΑΟΚ νικητής με 3-1 στο ντέρμπι των δικεφάλων στην Τούμπα

Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος από την τραγική αμυντικά και επιθετικά ΑΕΚ, πήρε το ντέρμπι με 3-1, ξεπέρασε την αντίπαλό του στον βαθμολογικό πίνακα και πλησίασε στον πόντο τον Άρη.

Ο ΠΑΟΚ πήρε νωρίς το προβάδισμα (3’) σε μια φάση όπου η άμυνα της ΑΕΚ «κοιμήθηκε», καθώς βρήκε με χαρακτηριστική ευκολία τον δρόμο προς τα δίχτυα όταν μετά την εκτέλεση του φάουλ και κεφαλιά του Ίνγκασον, ο Ζίφκοβιτς δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Αθανασιάδη για το 1-0.

Οι γηπεδούχοι χωρίς να παίξουν ποδόσφαιρο της προκοπής είχαν και τις καλύτερες ευκαιρίες για ακόμη ένα τέρμα κι αυτό ήρθε στο 30’ με τον Σφιντέρσκι που ακυρώθηκε τελικά για χέρι του Ελ Καντουρί, κάτι που δεν φαίνεται καθαρά από το ριπλέι αλλά ο διαιτητής πήγε στο VAR και ακύρωσε το γκολ.

Στην Ελλάδα οι “νεοφιλελεύθεροι” χρηματοδοτούνται από το κράτος. Εμείς… από εσάς! Στήριξε την ανεξαρτησία του tvxs.gr, κάνοντας κλικ εδώ.

Η ΑΕΚ που έπαιζε με τον Ολιβέιρα αριστερά και τον Γκαρσία εξαφανισμένο δεξιά, δεν μπορούσε να απειλήσει και αφού γλίτωσε το 2-0, κατάφερε στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου (45+3΄) να ισοφαρίσει σε 1-1 από το «πουθενά», με τον Μάνταλο να φτιάχνει και τον Ολιβέιρα να εκτελεί κάτω από τα πόδια τον Πασχαλάκη, σε μια φάση όπου ο Ροντρίγκο (δεξιός ακραίος του ΠΑΟΚ) απλά κοιτούσε.

Θα περίμενε κανείς πως αυτό το 1-1 θα λειτουργούσε υπέρ της ΑΕΚ που ισοφάρισε στο τέλος του πρώτου μέρους, στην πρώτη της ουσιαστικά καλή στιγμή.

Παρ’ όλα αυτά ο ΠΑΟΚ αμέσως μετά την έναρξη του β΄ημιχρόνου (είχαν συμπληρωθεί μόλις 16 δευτερόλεπτα) κατάφερε να κάνει το 2-1 με τον Σφιντέρσκι (πολύ καλό παιχνίδι ο Πολωνός φορ).

 

Ο Ανσαριφάρντ «εμφανίστηκε» στο 50ο λεπτό στο ματς, αλλά είδε τον Πασχαλάκη να βγάζει εντυπωσιακά το σουτ που επιχείρησε, με τον Χιμένεθ να ρίχνει τον Σάκχοφ αντί του Σιμάνσκι στη μάχη.

Ο ΠΑΟΚ έφτασε ξανά κοντά στο γκολ στο 62ο λεπτό, με τον Ζίφκοβιτς να δημιουργεί αλλά ο Καντουρί νικήθηκε από τον Αθανασιάδη.

Ο δικέφαλος του Βορρά  διαχειρίστηκε το προβάδισμα του μέχρι το τέλος της αναμέτρησης, με τον Κρμέντσικ στο 81′ να έχει τη μεγάλη ευκαιρία για το 3-1.

Τελικά στο 89΄ ήρθε το τρίτο γκολ από τον Άντρια Ζίβκοβιτς να σκοράρει και πάλι, διπλασιάζοντας τα γκολ του (3-1).

Ο Χιμένεθ στο 68′ πέρασε στο ματς τον Αλμπάνη και ο Ολιβέιρα πήγε στην κορυφή της επίθεσης αλλά ο Ισπανός είχε καθυστερήσει αρκετά αφού αυτή την κίνηση θα έπρεπε να την είχε κάνει με το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Η ομάδα του μπορεί να είχε μετά το 2-1 την κατοχή της μπάλας αλλά με το ζόρι έφτανε στην εστία του Πασχαλάκη.

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Ίνγκασον, Κρέσπο, Μπάμπα, Αουγκούστο, Σβαμπ, Άντρια Ζίβκοβιτς, Ελ Καντουρί (87′ Μιχαηλίδης), Τζόλης (68’ Μουργκ), Σφιντέρσκι (75’ Κρμέντσικ)

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Μπακάκης (81′ Νταντσένκο), Σβάρνας, Λάτσι, Λόπες, Σιμάνσκι (58’ Σάκχοφ), Κρίστισιτς (81′ Κοσίδης), Γκαρσία, Μάνταλος, Ολιβέιρα, Ανσαριφάρντ (68’ Αλμπάνης)

Διαιτητής: Νταμπάνοβιτς Νίκολα (Μαυροβούνιο)
Βοηθοί: Μεϊντανάς Ανδρέας (Αχαΐας), Νικολακάκης Βασίλειος (Λασιθίου)
4ος Διαιτητής: Τζοβάρας Γεώργιος (Φθιώτιδας)
VAR: Βίντουλιν Μάριν (Κροατία)
AVAR: Φωτόπουλος Ανδρέας (Αθηνών)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.