Νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού εμφανίστηκε στη Νιγηρία

Άλλη μια νέα παραλλαγή του νέου κορωνοϊού φαίνεται να έχει εμφανιστεί στη Νιγηρία, δήλωσε ο επικεφαλής ο επικεφαλής του Αφρικανικού οργανισμού ελέγχου της νόσου προειδοποιώντας ότι απαιτείται περισσότερη έρευνα.

Η είδηση αυτή γίνεται γνωστή αφότου η Βρετανία και η Νότια Αφρική ανέφεραν και οι δύο, νέες παραλλαγές του ιού SARS-CoV-2 που φαίνεται να είναι πιο μεταδοτικές, οδηγώντας σε νέους ταξιδιωτικούς περιορισμούς και αναταραχές στις αγορές.

Είναι ένα ξεχωριστό στέλεχος από τα στελέχη στη Βρετανία και τη Νότια Αφρική, δήλωσε ο Τζον Νκένγκασονγκ, διευθυντής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) στην Αφρική σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου από την Αντίς Αμπέμπα.

Αυτό που βλέπουμε στη Νιγηρία, και αυτό βασίζεται σε πολύ περιορισμένα δεδομένα ακόμη, έχει τη μετάλλαξη 501, πρόσθεσε ο Νκένγκασονγκ, αναφερόμενος στην παραλλαγή με την ονομασία 501.V2 που ταυτοποιήθηκε στη Νότια Αφρική και ανακοινώθηκε από αξιωματούχους δημόσιας υγείας εκεί στις 18 Δεκεμβρίου.

Το CDC της Νιγηρίας και το Αφρικανικό Κέντρο Αριστείας για τη Γονιδιωματική των Λοιμωδών Νόσων στη Νιγηρία θα μελετήσουν περισσότερα δείγματα, δήλωσε ο Νκένγκασονγκ.

Το κύριο ερευνητικό κέντρο της χώρας για την COVID-19 μόλις δημοσίευσε τις γονιδιωματικές ακολουθίες της νέας παραλλαγής, πρόσθεσε ο Νκένγκασονγκ.

Το CDC της Νιγηρίας δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό των παρατηρήσεων του Νκένγκασονγκ.

Η Νιγηρία, η πιο πολυπληθής χώρα της Αφρικής με περισσότερα από 200 εκατομμύρια κατοίκους, έχει καταγράψει λιγότερα κρούσματα κορωνοϊού σε σχέση με πολλές άλλες στην ήπειρο.

Ο αριθμός των συνολικών κρουσμάτων ξεπέρασε τις 80.000 χθες, Τετάρτη.

Τα καταγεγραμμένα ημερήσια κρούσματα ξεπέρασαν τα 1.000 για πρώτη φορά αυτόν τον μήνα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.